"Självmedvetenhet är första nyckeln till framgång."

Anette Strömquist

Min historia

Jag heter Anette Strömquist och har jobbat med ledarskap, försäljning och service i över 20 år. Allt började egentligen på den där resebyrån i Skellefteå. En byrå som länge präglats av låg försäljning och där affärerna gick allt annat än bra. De gick ärligt talat riktigt dåligt, resebyrån var under nedläggningshot.

Genom ett coachande ledarskap där hela teamet förstod syftet med, kände engagemang för och framför allt ville sträva efter samma mål, började affärerna gå bättre och bättre. Och inom två år var den nedläggningshotade resebyrån både framgångsrik och vinstdrivande, och faktiskt Nordens mest lönsamma. Nu vill vi dela med oss av det framgångsreceptet.

För vi älskar känslan av att vara den som hjälper och utmanar andra att hitta potentialen och styrkorna i sig själva. Att bidra i någon annans förflyttning från ett nuläge till ett önskat läge – som ledare, företagare och som människa – det är vår starkaste drivkraft, och största belöning.

För vi vet att vägen till framgång kan kännas både ensam och lång, och krokig och snårig. Och med risk att orken är slut när målet är nått vill vi vara partnern som hjälper dig balansera längst vägen. Som leder dig från nedgång till framgång – på ett hållbart sätt.

Tidigare jobb

2020 –

Utbildare Yrkesakademin, TRAC-diplomerad Resekonsult i Helsingborg

2019 – 

Utbildare Yrkesakademin, TRAC-diplomerad Resekonsult i Uppsala

2018 – 

Managementkonsult och coach, Yrkeshögskolan Hotel, Restaurant & Conference Management i Skellefteå

2017 –

Utbildare Yrkeshögskolan, TRAC-diplomerad Resekonsult i Skellefteå

2017 –

Certifierad DiSC-trainer, Highlights Education/Wileys

2017 –

Certifierad Coach, ICF (International Coach Federation)

2017 –

Utbildningskonsult, LaBranche i Skellefteå

2009-2017

Internutbildare, Ticket Privatresor, Norden

2006-2017

Säljchef, Ticket Privatresor i Skellefteå

2001-2006

Telemarketingansvarig/kundtjänst, Xzakt kundrelation i Skellefteå

2000-2001

Säljchef, Ticket Privatresor på Sveavägen i Stockholm

1999-2000

Resekonsult affärsresor, Bennett BTI, Inhouse Cap Gemeni i Stockholm

1998-1999

Säljare, Ticket Privatresor i Upplands Väsby

Vi finns till för att ge människor och företag förutsättningarna att bli framgångsrika och lönsamma på ett hållbart sätt.

Framgångsrik

Fokusera på personalen, om ni vill skapa en framgångsrik verksamhet. Att vara framgångsrik på arbetet innebär mer än att få de grundläggande behoven tillgodosedda. Det handlar också om att bli utmanad att utvecklas utifrån egen förmåga och därmed kunna ta nästa steg. Att bli sedd och hörd, tillhöra gruppgemenskapen och samtidigt få bekräftelse på att ens bidrag och kompetens är en del av framgången för verksamheten, är viktigt för alla medarbetare. Att ni i verksamheten skapar en framgångsrik kultur, är en god förutsättning för att lyckas. För det är först när personalen sätts i första rummet, som vi lyckas fullt ut! 

Lönsam

Säg lönsamhet och de flesta mäter i ekonomiska termer och överskott. Självklart är siffrorna en viktig drivkraft i allt företagande, men när det kommer till lönsamhet tänker vi framför allt på en långsiktig lönsamhet. Den som uppstår tack vare att personalen involveras, får utvecklas och trivs i verksamheten. Att få behålla sin personal är en affärskritisk faktor. För hög omsättning på rekryteringarna kan bli dyrköpta, både i pengar, energi och upplärning. Med vår helhetssyn på organisationen, ledarskapet och dess arbetsmetoder ökar chansen för nöjda medarbetare som väljer att stanna kvar. Vilket leder till långsiktig lönsamhet – även i ekonomiska termer. 

Hållbar

Det handlar om att orka hela livet. Vi har alla erfarenhet av medarbetare som arbetar väl mycket, som älskar sitt jobb och som ofta tar på sig extra uppgifter. Som ledare är det viktigt att uppmärksamma dessa beteenden, då de alltför ofta innebär stor risk för utmattning och långtidssjukdom. En hållbar arbetsmiljö bygger på att skapa strukturer och rätt planering för att minimera övertidsarbete och hög arbetsbelastning under längre perioder. En verksamhet som arbetar förebyggande istället för att vänta tills det är för sent, sparar inte bara pengar, utan även medarbetarens hälsa och framtida möjligheter. LaBranche har utarbetade arbetssätt för att få insikt om individers styrkor, vilka förmågor man besitter och även begränsningarna. 

LaBranche i media

2021-11-02 Artikel – Skellefteåguiden
LÄNK: “Nå dina mål med en coach”

2021-11-02 Artikel – Tidningen Allas
LÄNK: “Hela familjen drabbades när Anette blev utbränd: Vi åt middag i mörker”

2021-09-25 Artikel – VK
LÄNK: “Om du vill gå – så förstår jag att du vill gå”

2021-06-11 Intervju – Fredagskoppen T2 Business

Är du eller ditt företag redo att ta nästa steg?

Webbkurser

Vi älskar se människor lyckas. Våra webbkurser skapar förutsättningar för dig att nå din fulla potential. Som ledare, företagare och som människa.

Utbildningar

Vi tror att alla gynnas av att lära sig något nytt. Våra skräddarsydda utbildningar är första utmaningen och ett stort steg från ditt nuläge mot ditt önskade läge.

Coaching

Coaching innebär såklart inte att vi talar om för dig vad du ska göra. Vi utgår ifrån att du redan sitter på svaren, men kanske behöver lite hjälp att hitta dem.
Rulla till toppen