Mina insikter

Reflektion är ett av våra viktigaste verktyg för utveckling.

Insikter

Varmt välkommen till LaBranche värld. Här får du inblick i mina insikter genom LaBranche ledarskap, medarbetarskap, teambygge, coach- och konsultarbete och förvärvad livskunskap genom de senaste 25 åren. Resan har hittills varit komplex, fantastisk, utvecklande, passionerad och utmanande, men har också innefattat extrem motgång där jag fick betala ett högt pris. Jag hoppas att du, genom att läsa dessa insikter, kan få möjlighet till inspiration, utveckling eller nya ideér till ditt arbetsliv och liv. 

Vill du hänga med på mina insikter ett par gånger i månaden? 
Lämna din mailadress här så kommer en påminnelse på mailen. 

Kram från coachen!

Idag är jag den sparringpartnern som jag själv hade behövt när jag var mitt i stormens öga. I den där klassiska åldern mellan 30-40 år, med små barn, stort engagemang, ansvarskänsla, ett enormt karriärsdriv och brist på återhämtning och verktyg. Tillsammans går det inte ihop.
Det blir lätt för lite eller för mycket i de områden där vi känner oss osäkra. Antingen sopar vi det under mattan och hoppas på att det ska lösa sig på något magiskt sätt eller så överarbetar vi och försöker täppa till alla möjliga risker för att någon ska kunna ”komma på" våra svagheter... Hur navigerar du när du känner dig osäker?
De goda förebilderna har ofta något gemensamt, de har fortfarande suget att bli lite mer kompetenta, lite mer närvarande, lite mer bjussiga och ännu mer ledare. Visst kan de luta sig tillbaka och lägga upp fötterna på skrivbordet ibland, men på ett ödmjukt sätt. Hur nyfiken är du i ditt ledarskap?
Varje gång jag uppvaktar en 18-åring på väg ut i vuxenlivet eller släpper iväg en utbildningsdeltagare från en kurs i personlig utveckling, brukar jag avsluta med ”det är ditt liv och ditt äventyr”. Varför är det så lätt att hamna i ekorrhjulet, invaggad trygghet och gamla sanningar som någon annan sagt och som vi anammat som vår ”egen sanning”?
Även om vi förstår att många av de retuscherade bilderna i bland annat reklam och på sociala medier kan vara missvisande illusioner så använder vi andras drömvardag som "referenser" för hur livet borde vara även för oss. Ska det verkligen vara så? Och varför är vi så lättpåverkade av vad alla andra gör?
Så kom stunden att kliva upp på scenen med 400 personer som jublade och tjoade. Allt gick så fort. Bubbel, kramar och högtalarmusik. Härlig känsla! Det tog några minuter, jag kramade om mina medarbetare som varit högst delaktiga i det här priset. Sen tog det några minuter innan prestationen fick fart igen. ”Undra hur vi ska prestera lika mkt eller mer nästa år”? ”Vad behöver jag nu utveckla vidare för att ligga på toppen?” ”Nästa år ska vi….”
Scroll to Top