Känner du dig otillräcklig?

Känner du dig otillräcklig? Jag har själv varit där.

Är du en människa som ”tar ut dig” såväl yrkesmässigt som privat utan att känna dig tillräcklig och att det du gör duger? Jag har själv varit en sån. Ofta befinner vi oss någonstans mitt i livet och har tagit på oss mer sysselsättning än vad som är fysiskt möjligt att hantera och fullfölja. De flesta av oss ”springer” omkring med en känsla av att vara jagad och tanken att “bara jag springer tillräckligt snabbt och tillräckligt länge så löser sig allt”. Det är också här vi går bort oss, gång på gång.

När vi gasar på ännu mer, försvinner fokus och våra stressade hjärnor tappar både kreativitet och produktivitet. Till slut, när vi har haft den här strategin för länge, ja, då är risken stor att vi tyvärr behöver koppla ur helt. Sjukdom, återhämtning, nya livsval, förhållningssätt, prioriteringar, begränsningar och omprogrammering blir då ett krav, för att klara livet och arbetslivet.

Merparten av dagens chefer och ledare utsätts för stress och press på hög nivå men saknar kunskap om hur man kan hantera det. Det här med att kunna slappna av genom regelbunden träning i det mental och lugna ”rummet”, är ett superverktyg för att hitta hälsosamma vägar när det blåser som starkast. Allt vi gör när vi är balans, bygger upp motståndskraft när vi utsätts för större påfrestningar.

Som jag skrivit i tidigare insikter, var jag ett lätt byte i kampen om att konstant känna mig jagad. Det var från flera håll och på flera arenor. Att sällan eller aldrig känna sig avslappnad, är en livsfarlig ekvation, där priset du får betala är enormt högt.

Om du känner dig otillräcklig, vänta inte på att det ska lösa sig, börja agera i den riktningen du faktiskt vill befinna dig i. Ibland befinner vi oss i ett vakuum, vi vet varken till eller från, hur eller varför och behöver hjälp att sortera och prioritera. Det finns hjälp därute.

Själv arbetar jag med coaching och har också en egen coach. Det som ofta kommer upp “inom parentes” till en större coachagenda eller utmaning, är temat work-life-balance. Utan balansen, är det svårt att genomföra de flesta utmaningar. Mitt tips är att börja där.

Idag är jag den sparringpartnern som jag själv hade behövt när jag var mitt i stormens öga. I den där klassiska åldern mellan 30-40 år, med små barn, stort engagemang, ansvarskänsla, ett enormt karriärsdriv och brist på återhämtning och verktyg. Tillsammans går det inte ihop.

Hör av dig om du vill ha min hjälp. En coach kostar en slant, men väl värt varje investerad krona. Allt vi kan göra för att skapa work-life-balance, kommer du tacka dig själv för i slutändan.

 

 

Kram från coachen!

Fler insikter

Det bästa kanske inte hänt än

Offerkoftan & att skapa sitt liv

Framgångsrika målgörare

Nytt år, nya löften? Så lyckas du!

Är du osäker i din chefsroll? Du är inte ensam…

Är du en erfaren ledare som vill fortsätta utvecklas?

Låter du ditt liv och äventyr passera? 

VARFÖR är du ledare?

Att hantera jämförelsehets

Prestationernas himmel och helvete

“Klok som en uggla” i ledarskapet…

Rulla till toppen